İhanete uğrayan kadınlara 5 tavsiye
‘’Aldatan eş affedilmeli mi?’’ isimli yazımda, aldatma konusunu daha çok aldatan tarafıyla ele almıştım…Bu yazımda ise, madalyonun diğer yüzünü irdeleyeceğim. Yani; aldatılan kadın ne yapmalı, nasıl davranmalı?
Dilerim bu yazı,ihanet sonrası sağlıklı kararlar almanıza yardımcı olur…İşte önerilerim:
Öfke ve kızgınlığınızı kontrol edin
Yapmanız gereken ilk şey (zor da olsa),kocanıza ve onun sevgilisine olan öfkenizi kontrol etmek olmalı. Yaşadığı travmanın etkisiyle sinir krizleri geçirip, tamiri mümkün olmayan yaralar açmayın. Çünkü bazı hataların geri dönüşü olmaz. Bu nedenle, öfke kontrol hem sizin için hem de(eğer var ise) çocuklarınız için en doğru seçenek olacaktır.
İlgili yazı: Öfkeyi kontrol etmenin yolları
Durumu anlamaya çalışın
Anlamak çözmenin yarısıdır! Eşiniz mi o kadının peşinden koştu yoksa,o kadın mı kocanızı baştan çıkardı? Bu sorunun yanıtı, gelecek planlarınız için bence çok önemli olmalı…Neden mi? İşte cevaplar:
Eğer eşiniz başka bir kadının peşinden koşup,onunla aşk yaşamaya başladı ise,kocanızın bir anlık seks hevesinden söz etmek pek mümkün değil…Aradığı cinsellikten daha farklı bir şey;Yani aşk! Bu durumda,onu affetmek sizin açınızdan daha zor olabilir.
Eğer kadın kocanızı ayarttı ise,eşiniz suçlu olmakla birlikte,yukarıdaki gibi tamamen hatalı konumda değildir. Erkekler maalesef bazen bu tür tuzaklara düşüp,evinden uzaklaşabiliyorlar. Ama,aradığı şey aşk olmayan bir erkek çoğunlukla ailesine geri dönüyor.
Bu yazdıklarımdan affedin veya affetmeyin gibi bir sonuç şey söylediğim sonucu çıkarılmamalı. İhaneti affetmek tamamen sizin hayata bakışınızla ilgili bir konu. Ben sadece genel eğilimleri özetliyorum.
Sınırlı paylaşımda bulunun
Çevrenizdeki insanlarla konuyla ilgili paylaşımları sınırlı tutun. En yakınızdaki insanlarla bile (anne&baba,kanka,dost v.d) eşiniz hakkında konuşurken ölçülü ve temkinli olun. Bu tür konuşmaların olaylar yatıştıktan sonra dahi büyük yaralar açtığı gerçeğini unutmayın.
Asla ‘’asla!’’ demeyin
Ne boşanmak , ne de affetmek konusunda kendinizi bağlayacak gereksiz yeminler etmeyin ve sözler vermeyin…Sadece durumu anlayın, analiz edin ve bu süreçte sükunetinizi koruyun. Zaman her şeyin ilacıdır. Acıyı da olgunlaştırır, sevinci de.. Kendinize biraz zaman tanıyın.
Son kez konuşun ve yolunuzu çizin
Tüm ön yargı ve öfkenizi bir yana bırakıp, bunca yıllık emeğin hatırına eşinizi karşınıza alıp hakaret etmeden konuşun. Bu konuşmada ne yalvarın ne de tüm gemileri yakın…Sadece ve sadece ne istediğinizi sakince anlatın.
Bu konuşmaya rağmen eşinizin gözü o kadından başka bir şey görmüyorsa, mevcut durumdan memnunsa ayrılmak en doğru karar olacaktır. Ancak, onun kafasının dönemsel bir karışıklık yaşadığını düşünüyorsanız, bir süre ayrı kalın. Hemen boşanma kararı vermeyin.
Yıkmak kolay,yapmak ise meşakkatlidir…Tüm olumsuzluklara rağmen yıkan taraf siz olmayın. Nihayetinde, evlilik hayatınız sona erse bile, ‘’Elimden geleni yaptım ama olmadı’’ deyip, yolunuza devam edebilirsiniz.